kjøp blekk her
kjøp billigere

Blekk til skriver

 

blekk refill

 

Finn rett blekk til din skriver

 

Selv om det finnes et hav av blekkpatroner der ute vil vi i denne artiklen koke det ned til 2 typer blekk, orginale blekkpatroner og kompatible blekkpatroner.

 

Rett blekkpatron til din skriver

 

Orginale blekkpatroner er de som blir laget av samme produsent som har laget skriveren din. Her er det jo et kjent faktum at de fleste skriverprodusenter faktisk selger selve skriveren med tap for så å tjene fett på salg av blekk til skriver etterpå. Og dette fører til et kunstig høyt prisnivå på blekkpatroner.

 

Kompatible blekkpatroner blir laget av uavhengige produsenter som gjerne lager blekkpatroner til alle skrivermerker og modeller. Disse konkurrerer på et mer åpent marked og har egentlig bare en rimligere pris å lokke med. Så ofte kan man få kompatible blekkpatroner til skriver for ned mot halvparten av hva en orginal patron koster.

Hvorfor kjøpe orginalt blekk til skriver ?

Blekkpatroner og fotopapir

 

Ok, så hvis de kompatible blekkpatronene erså mye billigere, hvorfor kjøper noen da orginale? Saken er slik at skriverprodusente gjør alt de kan for å beholde monopolet og "beskytter" skriveren sin mot uorginalt blekk.

 

Her er det mange metoder som blir brukt, blant annet har noen blekkpatroner en chip som forteller skriveren når og hvor den er laget samt et unikt nr som forteller om den er orginal.

 

Og her prøver da produsentene av kompatible blekkpatroner å knekke koden og lage egne patroner som er identiske med skriverprodusentens egne og med tilnærmet samme kvalitet. Til enkelte skrivere lykkes de meget bra og med andre kan det hende det ikke går så bra.

 

Etter vår erfaring fungerer kompatible patroner veldig bra til vanlige forbruksutskrifter, både tekst og bilde på vanlig papir. Men på høyoppløslige fotoutskrifter kan kvaliteten variere stort.

 

Hva med garantien?

 

Visse skriverprodusenter har også hevdet at du mister garantien på skriveren din dersom du bruker uorginale belkkpatroner, men dette stemmer ikke. I følge norsk lov har de ikke rett til å oppheve garantien på denne måten.

Dette kan du lese mer om hos Forbruker.no

 

Det bør også nevnes at i enkelte tilfeller kan skriverhodet få problemer med uorginale blekkpatorner og må da skiftes. Skriverhodet på nye skrivere er en løs del som skal skiftes med jevne mellomrom og koster vanligvis mellom kr 200,- og kr 400,-

 

Håper dette har gitt dere svar på en del spørsmål om orginale og uorginale blekkpatroner, og at du finner rett blekk til din skriver.

 

 

Finn blekk til skriver fra InkMann:


Brother Blekkpatroner
Blekkpatroner Brother
Canon Blekkpatroner
Blekkpatroner Canon
Dell Blekkpatroner
Blekkpatroner Dell
Epson Blekkpatroner
Blekkpatroner Epson
Kodak Blekkpatroner
Blekkpatroner Kodak
Lenovo Blekkpatroner
Blekkpatroner Lenovo
OKI Blekkpatroner
Blekkpatroner OKI
Samsung Blekkpatroner
Blekkpatroner Samsung
HP Blekkpatroner
Blekkpatroner HP
Compaq Blekkpatroner
Blekkpatroner Compaq
Lexmark Blekkpatroner
Blekkpatroner Lexmark
 

 

 


blekk til HP

 

Billige produkter til din skriver

spacer

 

Slutt å kast bort penger på overprisede produkter, det er på tide at vi får mer konkurranse på dette marketdet. Et slikt monopol som de største skriverprodusentene prøver å bygge opp vil aldri komme forbrukerne til gode.